The Downs – Proposed Revised Waiting Restrictions

Stoke Road

In December 2015, a waiting restriction scheme was implemented in the Downs/Sneyd Park area. This scheme was intended to counter obstructive parking, which interfered with the passage of traffic, in particular for the passage of larger vehicles, such as buses.
Subsequently, a number of issues have arisen due to changes in commuter parking patterns and the current proposals aim to address these issues, particularly junction visibility and access to properties.
Therefore, it is proposed to introduce additional ‘No waiting at any time’ restrictions (double yellow lines) on Downleaze, Parry’s Lane, Rockleaze, Saville Gate Close, Sea Walls Road, Stoke Hill and The Avenue.
The proposals are currently subject to a Statutory Consultation that runs until Monday 15 May 2017 and details can be accessed via these links to the Council’s website:

Statement of Reasons
Notice of Proposals
Consultation Plans  001
Consultation Plans  002
Consultation Plans  003
Consultation Plans  004
Consultation Plans  005
Consultation Plans  006
Draft Order

The Notice of Proposals details how to object to any of the proposals.

This entry was posted in Henleaze, NP3, Stoke Bishop, Transport, Westbury-on-Trym, Westbury-on-Trym & Henleaze. Bookmark the permalink.

One Response to The Downs – Proposed Revised Waiting Restrictions

  1. Mr Paul Bowden says:

    Whilst most of the proposals are good you have not gone far enough with the other half of Parrys Lane in plan 006, the section that joins the spur from the A4018. This is now regularly used as long term parking by 2 firms Workman (a skip firm) and Pane Relief ( a window replacement company) who when their vehicles are not working can be parked there for a week or more at a time and obviously used as a free advertisement. The solution is simple, just extend the 5 hour restriction applying to the spur part of Parrys Lane. This would then still leave ample time and space for visitors to the Downs and make it less of an eyesore. It would also stop the students from the halls of residence just down the road from parking there and restore the area to the pleasant and useable space it was intended to be.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *